Fernisering

Galleri Galschiøt

Du inviteres hermed med ledsagere til fernisering

på en kunstudstilling med den mexicanske maler

 

Rey Morales

og billedhuggeren

Søren Lilliendal Hansen

 

 

Fredag den 8. juni 2012 fra kl. 16 til 19

på Galleri Galschiøt

Banevænget 22, 5270 Odense N

 

 

Jens Galschiøt vil være vært for en lille forfriskning og åbne udstillingen

Udstillingen varer til og med mandag den 25. juni

Der er åbent alle hverdage kl. 9 til 18 – fri entré

Yderligere oplysninger om Rey Morales og Søren Lilliendal Hansen, se under denne invitation.

 

 

 

 

Introduktion til Rey Morales

Rey Morales udstillede for 6 år siden på Galleri Galschiøt og da det var en stor succes, har vi inviteret ham over for at udstille igen.

Rey Morales taler engelsk og spansk og er født i Oaxaca i 1981. Han har fra en tidlig alder interesseret sig for kunst. Hans far døde tidligt og som faderløs har Rey ikke haft den letteste opvækst. Han var en af de gadedrenge som Mexicos byer er fulde af. Hans held blev at en socialt engageret teatermand, Raul García Ramos, i 1997 kom til Oaxaca og kontaktede gadedrengene i byen for at lave en teatergruppe. Rey meldte sig straks til gruppen, der lavede dans, kunst og teater på gaden for at tjene til dagen og vejen. Denne gruppe blev senere ’opdaget’ af den danske solidaritets-organisation Tinku der inviterede drengene på teater­turné i Danmark og Sverige.

Denne turné satte for alvor gang i Reys kunstneriske karriere. Han gik på flere kunstskoler og har deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Rey har i flere forskel­li­ge perioder været tilknyttet den danske billedhugger Jens Galschiøts værksted.

Rey Morales’ oliemalerier er naturalistiske og præget af den latinamerikanske fabulerende historie-fortæl­ling. Mange af motiverne er inspireret fra Reys eget liv med sære mennesker på stylter eller i gang med un­derlige gøremål. Hans sociale engagement i det mexicanske samfund skinner igennem som en fin under­tone i mange af malerierne. Hvert billede fortæller sin egen kalejdoskopiske historie - på én gang melan­kolsk og livsbekræftende.

Rey Morales kan kontaktes igennem Jens Galschiøts værksted hvor han for tiden opholder sig, eller på hans danske telefon 5142 0392. Han taler flydende engelsk og spansk og giver gerne interview om sit liv og sin kunst.

 

Rey Morales’ billeder og CV kan ses på http://www.aidoh.dk/Rey

 

*********

Søren Lilliendal Hansen er en odenseansk illustrator og billedhugger med begge ben solidt plantet i sit eget sære og foruroligende billed-univers. Et univers befolket af sære hybrider, tohovede mutanter og tentacloide freaks.

Søren har udviklet sin egen serie af smykker og min­dre skulpturer inspireret af tegnefilmenes forunderlige univers. Groteske næsten Joan Miró-agtige figurer præger hans arbejder med smykkerne og hans skulp­turer bærer dels præg af tegneseriernes æggen­de kvindelige former og hans inspiration fra maleren Egon Schieles smukke stregtegninger af kvinder.

Søren har en fortid som animator og er udannet ædelmetalstøber på billedhuggeren Jens Galschiøts bronze- og sølvstøberier. Han arbejder nu som støber og formgiv­er for Galschiøt og kan kontaktes ved at ringe til værkstedet.

Et udvalg af hans skulpturer kan ses på http://lilliendalart.com

For yderligere oplysninger kontakt Jens Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, tlf. 6618 4058, aidoh@aidoh.dk