Invitation: Du inviteres hermed med ledsagere til fernisering af en

udstilling af Jens Galschiøts hårdt arbejdende værksteds-assistenter:

Into the light

 

Søren Lilliendal Hansen (DK)

Skulpturer i bronze og sølv

Louise Weiss Jakobsen (DK)

Fotografi

Emmanuel Cruz (MX)

Skulptur, maleri

John Bonnesen Wolff (DK)

Maleri

Galleri Galschiøt, Banevænget 22 - DK-5270 Odense N

Lørdag den 21. august 2010 kl. 12-16

Udstillingen er åben indtil den 3. september

Der er åbent alle hverdage kl. 8-17

Jeg har i mange gjort brug af værkstedsassistenter på mit værksted i Odense. De er helt uundvær­lige for en kunstner der arbejder med så store kunstprojekter som mig. Assistenterne er faktisk medkunst­nere der modellerer, stø­ber og idéudvikler i tæt samarbejde med mig og har på den måde stor indflydelse på værkerne. Men de bliver sjældent krediteret offentligt for deres arbejde. Derfor har jeg nu arrangeret denne udstilling med fire assistenter som har en selvstændig kunst­nerisk karriere. Udstillingen har vi kaldt ’Frem i lyset’ (Into the light).

Søren Lilliendal Hansen

F.1979 - Uddannet animator og ædelmetalstøber, har siden 2007 arbejdet som støber og skulptør på værkstedet. Sørens skulpturer er præget af stor teknisk dygtighed og hver skulptur er bærer af en større fortælling. Værkerne er smukke og dramatiske, men med animatorhumor og raffinement og alle seks tentakler solidt plantet i sin helt egen skæve og foru­roligende verden.

Louise Weiss Jakobsen

F.1983 - havde sin daglige gang på værkstedet i perioden 2008-2010 bl.a. som fotograf. Hun stikker nu hovedet frem i lyset med to af sine billedserier Det indeni og Flygtninge. Sidstnævnte viser publikum hele processen med skabelsen af de 72 smukke kobberskulpturer til Flygtningeskibet M/S Anton, der er værkstedets aktuelle happening.

Emmanuel Cruz

F.1980 – er vores fantastisk dygtige gæsteskulptør fra Xalapa i Mexico. Emmanuel har en selvstændig kunstnerisk malerkarriere i Mexico. Han har et kritisk syn på det moderne samfund og en fascination af meso-amerikansk kultur som går op i en højere enhed i hans smukke hyper-realistiske malerier.

John Bonnesen Wolff

F.1949 - har arbejdet på værkstedet de sidste to årtier og har i mange år haft en professionel karriere som maler. Hans malerier har en dejlig skitseagtig streg, der giver værkerne en følsom og varm udstråling. John arbejder desuden med fremstilling af kobberkrystalglas.

 

Jeg glæder mig til at vise disse kunstnere frem og jeg håber at se dig ved ferniseringen hvor galleriet vil være vært for et lille glas vin.

 

 

Venlig hilsen

Jens Galschiøt

Tel. 6618 4058 - E-mail aidoh@aidoh.dk - Internet: www.aidoh.dk