Invitation til debatmøde på Galleri Galschiøt lørdag den 28. februar kl.14-18

Afghanistan succes eller fiasko?

Debatmøde på Galleri Galschiøt om Afghanistan

 

 

- Er der nogen fremtid i Afghanistan?

- Var det værd at ofre 25 unge danskeres liv?

- Kunne vi havde gjort andet end at angribe Afghanistan som jo ikke ville udlevere de terrorister der lige havde bombet World Trade Center?

- Hvordan slipper vi ud igen, så vi forlader landet som et bedre sted for afghanerne end da vi kom?

 

Alle disse spørgsmål står i kø. Vi har inviteret nogle forskellige aktører i debatten som vi håber kan belyse Afghanistan konflikten fra forskellige sider og gøre os alle lidt klogere.

 

Vi inviterer vi til film og paneldebat om Afghanistan lørdag den 28. februar kl. 14-18 i Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.

 

Gratis entre. Vi håber på at få en hyggelig og interessant eftermiddag i Galleriet

Programmet er:

·        Film: Eva Arnvig, journalist mv. introducerer og viser sin nyeste film, ’Krigens Børn’. Eva Arnvig er tidligere ansat i FN og har rejst i Afghanistan mange gange. Sidst i 2007, hvor filmen er optaget.

·        Paneldebat: Eva Arnvig indleder paneldebatten sammen med Carsten Hansen, MF og gruppeformand for Socialdemokraterne, Brian Weber fra Forsvaret og Carsten Andersen fra Fredsbevægelsen i Århus.

·        Derefter vil der være spørgsmål og debat med salen.

 

Undervejs i programmet vil der være pauser, hvor man kan gå på oplevelse i vores værksted, galleri og butik. Vi åbner en lille café, som sælger kaffe, kage, øl, vin og sandwich.

 

Arrangementet er lavet som et samarbejde med LO Odense, Nej Til Krig og Jens Galschiøt.

 

Baggrund:

Efter mere end 7 års krig er situationen i Afghanistan kørt fast. Sociale vilkår for almindelige afghanere har aldrig været dårligere. Korruption og narkohandel har kronede dage. Krigsherrerne styrer deres områder med hård hånd. Taliban er igen blevet en magtfaktor i Afghanistan og siges nu at kontrollere 70% af landet.

 

Krigshandlingerne er blusset op de sidste 2 år. Det går først og fremmest ud over civilbefolkningen, men også et større antal USA og Nato soldater har mistet livet.

Obama sender flere soldater til Afghanistan og Søren Gade siger, vi skal være der 10 år mere!

 

Jens Galschiøt, der som medarrangør stiller sit Galleri til rådighed for arrangement siger: ”Det bekymrer mig, at vi efter 7 års krig ikke er kommet nogen vegne i Afghanistan. FN har jo støttet krigen fra starten. Jeg har selv været i Afghanistan, som er et fattigt og underudviklet land. Men hvorfor har vi ikke givet dem mad, boliger osv.?”

 

Helle Nielsen, formand for LO-Odense, som også er medarrangør siger: ”I modsætning til Irak krigen, så jeg krigen i Afghanistan som en nødvendig krig. I starten tegnede det godt. Men i de sidste par år har Danmark mistet mange soldater og mange har det dårligt når de vender hjem. Danmark har brugt mange penge på krigen. Måske har det været nyttesløst. Men vi kan heller ikke bare lukke øjnene og se på at børn og kvinder bliver ofre.

 

Lene Junker fra Nej Til Krig siger: ”Vi er imod krig som middel til at løse konflikter. Man kan ikke bombe et land for at fange én person. Diplomati og politi havde været en bedre løsning. Nu er vi kørt fast i Afghanistan, ligesom vi gjorde det i Irak. Flere soldater vil blot betyde mere krig. Der findes ingen militære løsninger i Afghanistan. Men der findes masser af fredelige og menneskelige alternativer.”

 

 

Kontakt:

 

Jens Galschiøt

Banevænget 22

2570 Odense  N

Tlf. 6618 4058

Mail: aidoh@aidoh.dk

Info: www.aidoh.dk

 

Helle Nielsen
Formand LO Odense
Fagforeningshuset, Vindegade 72-74
Postboks 1117, 5100 Odense C
Tlf.: 66 14 04 15 - mobil 28 19 27 38

 

Lene Junker, Nej Til Krig

LeneJunker@galnet.dk,

Mobil 2323 0722