Pressemeddelelse, 10. september 2008                                                                                                                                                                  

 

Rasmus Lyberth Band på Galleri Galschiøt

Torsdag d.23/10 kl. 20

 

Rasmus Lyberth Band inviterer, i samarbejde med, Danmarks betydeligste happeningkunstner Jens Galschiøt og lysmageren Ole Ørsted, til en spektakulær koncert i Galleri Galschiøt. Det store galleri, der er befolket med Galschiøts stærkt følelsesmæssige og engagerede kunst, sættes denne aften i spil med lys og billeder. En sublim ramme for Rasmus Lyberths musik.

 

Efter at Rasmus Lyberth bosatte sig i Odense har han sammen med musikeren Christian Søgaard realiseret en drøm om – for første gang i sin 35 årige karriere - at kunne præsentere sit eget band – med Michael Hansen guitar, Sidsel Marie Søholm kor, Jens Holgersen bas, Christian Søgaard harmonika og keyboard og Hans Rosenberg på percussion. Musikerne sætter helt nye klange til Rasmus Lyberths unikke stemme og transcendente univers.

 

Rasmus Lyberth går sine egne musikalske veje hvor taktslag ofte opløses til fordel for en boblende rubato puls. Bandet følger ham tæt - ud på de vildeste våger hvor musikernes kendskab til det smukke Grønlandske sprog giver de bedste forudsætninger for at underbygge sangene. Rasmus Lyberth har sans for humor og spiritualitet og hans sange er fortællinger om vores fantastiske liv, kærligheden og naturen.  Her er ikke noget vi skal nå, men masser af tid til at sanse og opleve.                             . 20.0klkl

Rasmus Lyberth modtog i 2007 to Music Awards som årets danske artist og årets danske vokalist indenfor folkemusik. Han er kendt for sin sang viden om, og har optrådt i USA, Canada, Mexico, Bolivia samt hele Norden og Europa.  Rasmus Lyberth Band har med stor succes optrådt ved bl.a. Tønder, Tunø og Skagen festivalerne. Turnéplanen i 2008 indeholdt endvidere seks ture til Grønland og Norge.

 

Rasmus Lyberth: www.myspace.com/rasmuslyberth

Galleri Galschiøt: aidoh@aidoh.dk - Internet: www.aidoh.dk

Ole Ørsted: www.lysbilledmager.dk

Christian Søgaard:   www.myspace.com/soegaardtrio

Booking: Musik & Sang. www.musang.dk

 

Billetter kan købes på:

www.fynsbilletten.dk , Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og turistkontorerne.