Smagsdommerne

torsdag den 29. september 2011 kl. 23.00

 

 

Jens Galschiøt sammen med

Mmarijana Jankovic og Lilian Roesing

 

 

KUNST: MARTIN

– STRUKTUR UNDER HUDEN på Randers Kunstmuseum

Udstillingen Struktur under huden, som er kunstnerens første på dansk jord i en årrække, viser malerier, fotografier og video fra 2003 og frem. En periode, hvor Martin Bigums kunstneriske udtryk har taget en drejning mod en metafysisk inspireret motivverden. I store billedformater opbygges et univers, hvor livet, døden og den menneskelige skæbne tematiseres.

Fri adgang, lukket mandage

 

TEATER: HAMLET på Århus Teater

Stefan Larssons opsætning af Hamlet er med et twist, hvor tekst og figurgalleri er skåret ind til kernen. Et råt scenerum, moderne kostumer og et scenegulv dækket af millioner af søm danner baggrund for dramaet. Med internationale kræfter på scenen sammen med teatrets ensemble fremføres Hamlet på svensk, engelsk og dansk.

 

TV-DRAMA: BROEN, DR1 og SVT

Ny dansk-svensk krimiserie, der starter med et mord midt på Øresundsbroen, som tvinger det danske og det svenske politi til at samarbejde. Danske Kim Bodnia og svenske Sofia Helin - som herhjemme er bedst kendt for sin rolle i filmene om tempelridderen Arn - har hovedrollerne som en dansk og en svensk betjent, der samarbejder på tværs af landegrænserne. Handlingen i Broen er også resultatet af et samarbejde mellem DR og SVT.

Broen sendes første gang den 28. september kl. 20.00

 

ROMAN: BYEN OG ØEN af Benn Q. Holm

Byen og øen er en fortælling om fem venner: punkeren Espen, yuppien Anders, den islandske digter og studerende Pétur og den frigjorte Molly, der mødes igen på en ø efter 30 års adskillelse. Man følger dem i både 80’erne, 90’erne og 00’erne, og deres historier flettes ind og ud af hinanden. Vi møder dem i både Vanløse, Island, London, New York, Brunei og Tirana. Byen og øen fortæller historier om venskab, forelskelser og bristede illusioner.