Lystænding på Flakhaven

for de afviste irakiske asylansøgere

 

Det foregår den 13. august kl. 18


19 irakiske flygtninge er i nat blevet hentet af politiet i Brorsons Kirke i København.

Kl. 18.00 i aften på Flakhaven (foran rådhuset) i Odense vil der være lystænding for at markere den voldsomme afhentning og for at sende en appel til politikerne om at give de irakiske asylansøgere opholdstilladelse. – Politikerne kan nå at handle endnu.

Vi protesterer mod de voldsomme hændelser, der er udtryk for umenneskelighed og kynisme. De irakiske flygtninge har brug for al den støtte vi kan give dem.

Så sent som i går aftes nægtede den irakiske premierminister Nuri al-Maliki at tage imod de afviste irakiske asylansøgere. Få timer efter ryddede politiet på voldsom vis alligevel Brorsons Kirke.

I aften kl. 18.00 er der lystænding overalt i landet. I Odense vil der være en manifestation på Flakhaven arrangeret af borgerinitiativet Kirkeasyl og kunstneren Jens Galschiøt, som udtaler:

Jeg er meget forbavset over politiets rydning af kirken. Jeg havde håbet at Danmark i det mindste ville have vist respekt for det århundrede gamle kirkeasyl. Det skræmmer mig at frygten og manglen på rummelighed har fået så godt tag i danskerne at vi ikke kan vise lidt storsind over for de irakiske asylansøgere. For mig er den ægte danskhed kendetegnet ved tolerance, storsind og menneskelig anstændighed. Så derfor vil jeg også tage mit store danske flag med til demonstrationen og tænde lys for et anstændigt Danmark. Jeg håber at mange vil slutte sig til os på Flakhaven.

 

Mød op kl. 18.00, tænd et lys og vis din støtte til de afviste irakiske asylansøgere.

For mere information kontakt:

Jens Galschiøt, 6618 4058, 4044 7058 - aidoh@aidoh.dk, internet www.aidoh.dkFakta:

De danske myndigheders tvangsudsendelse er i strid med FN’s børnekonvention, FN’s anbefalinger om flygtninge i Irak, som sidst blev opdateret i slutningen af april 2009, og den er stærkt kritiseret af Amnesty International (http://www.amnesty.dk/artikel/unhcr/hjemsendelsesaftale-med-irak-er-dybt-bekymrende).
Desuden harmonerer den overhovedet ikke med Udenrigsministeriets rejsevejledning, som fraråder danskere at tage til Irak: http://www.um.dk/da/menu/Borgerservice/FoerRejsen/Rejsevejledninger/RejsevejledningIrak
Læs mere på kirkeasyl.dk