Galschiøt og Von Hornsleth til debat hos MS

 

Tid: 29. marts 2007 kl. 17.00 – 19.00

 

Sted:

Mellemfolkeligt Samvirke i lokaler hos naboen Dansk Flygtningehjælp

Borgergade 10, 5.sal

 

Som del af forårets foredragsrække Demokrati og udvikling besøger to af Danmarks mest kendte og kontroversielle provokunstnere Mellemfolkeligt Samvirke for at diskutere og fortælle om deres kunst.

Politisk kunst bruges af civilsamfundet ofte til på en alternativ og kontroversiel måde at fremstille synspunkter og til debatmødet vil Galschiøt og Von Hornsleth fortælle om deres erfaringer med brug af politisk kunst.

Galschiøt er kendt for sine bronzeskulpturer, der illustrer verdens urimeligheder. Von Hornsleth har lavet en event, hvor en stor del af indbyggerne i ugandisk landsby skiftede navn til Hornsleth mod betaling i form af husdyr.

De to kunstnere udfordrer med deres provokerende kunst mange mennesker, og de bevæger sig konstant på grænsen af det etisk forsvarlige. En sådan ageren giver ofte voldsom promovering og dermed genlyd for ens budskab, men samtidig risikerer man også ganske betragtelige personangreb. Senest er de to kunstnere i en kronik i Information blevet beskyldt for ikke at have noget på hjertet, men blot at være selvpromoverende.

Spørgsmål som ovenstående og meget mere vil på debatmødet blive besvaret og med to så kontroversielle herrer i huset er underholdningen sikret. Desuden er det en  god lejlighed til at blive klogere på hvordan man kan bruge politisk kunst som kommunikationsværktøj.