Pressemeddelelse, Odense, 25. november 1999

200 kunstnere indbyder til fernisering

Tilbage til Colorin Colorado frontside


Bondegårdsidyl, bryllypper, kærlighed kombineret med sex, død, vold og år 2000 er nogle af de Brændpunkter som skoletrætte unge fra Skibhusskolen har valgt at udtrykke i et kæmpemaleri på over 20 m2.

Udstillingen Brændpunkter åbnes af Odenses borgmester Anker Boye onsdag den 1. December kl. 14.30 på Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N.

Over 200 børn og unge på Fyn har i de sidste 14 dage været i gang med at male, hvad der er vigtigst i deres liv. Resultatet kan ses på 10 store lærreder på Galleri Galschiøt, hvor der i forvejen er en større udstilling af mexikanske børnemalerier, Colorín Colorado. De danske børn og unges malerier er inspireret af de mexikanske malerier, og vil blive ophængt i dialog med de farvestrålende lantinamerikanske malerier.

Arrangørgruppen har inviteret børn og unge med vidt forskellige livsbetingelser - fra albanske flygtningebørn, en 2. klasse fra Humlehaveskolen i Vollsmose, til unge fra Dagskolen Korsløkke Ungdomskole. Det har givet nogle meget spændende og helt forskellige kunstneriske fortolkninger af børn og unges virkelighed i Danmark.

F.eks. har børn fra 2.C på Humlehaveskolen i Vollsmose en helt anden opfattelse af hvordan det er at leve og bo i Vollsmose, end det indtryk offentligheden får fra pressen hvor bydelen omtales som arnestedet for al vold og hærværk i Odense. Børnene har overraskende sat fokus på, at de oplever Vollsmose som et trygt sted at være, fordi større børn og andre beboere omkring dem passer på dem - sjovt nok de samme mennesker som i pressen bliver omtalt som ballademagerne.

Projektet har medført et væld af sideløbende aktiviteter, med film, fotos, tekst og teater. F.eks. har Dagskolen på Korsløkke Ungdomsskole i forbindelse med deres maleri lavet et lille teaterstykke skrevet af de unge selv, som skal opføres ved deres maleri på udstillingen den 8. og 9. december kl. 20.00.

De unge kunstnere har fået støtte fra det fynske kunstmiljø som har hjulpet med disponeringen af de store lærreder og faveblandinger.

Hele proccesen bliver løbende beskrevet på Internettet: www.galschiot.dk/galleri.

Masser af billeder kan findes på Internet-siden: http://www.aidoh.dk/galleri/colorin/dkcolorin-index.htm

Deltagende skoler og institutioner:

Fritidsordningen på Sanderumskolen (8 år), Skibhusskolen (14-17 år), Humlehaveskolen 2c (8 år), Dalum Ungdomsskole (10. klasse 16-17 år), Dagskolen Korsløkke Ungdomsskole (15-18 år), Henriette Hørlycks Skole (41 børn på ca. 10 år), Fritidsordningen på Vestre Skole i Middelfart, Fritidsordningen på Strib Skole, Central Skolen Fyn Albanigade.

Kunstnere:

Christina Marie Jespersen, John Fabrin, Den Frie Kunstskole, Louise Sejersen, Lene Byberg, Tine Steendorph Petersen, Morten Schedler, John Bonnesen Wolff, Linda Christensen, Bettina Kjær, Kristian Svensson, Jette Langaard, Mette Olesen, Odense Daghøjskole, FOFs Daghøjskole.

 

Med venlig hilsen

Arrangørerne

Erik Rasmussen (kulturprojektet Rampelyset, tlf. 6617 9604), Jesper Kinch-Jensen (PMF, tlf. 6614 6837), Jens Galschiøt, (billedhugger, tlf. 6614 4038


Tilbage til Colorin Colorado frontside

Level Up

1999: Brændpunkter
Additional Information:
Categories: 1999: Brændpunkter | Events and Exhibitions | Projects
Type: Press releases
Dates: 18th November 1999 | 2000
Locations: Gallery Galschiot, Odense, Denmark
Partners: Educational institutions | Ofelia Medina | Other artists | Rampelyset | Tinku, Aalborg