European Social Summit Paris

En dæmon går gennem Europa...

 


Et par kolde novemberdage i 1993 vågnede tyve europæiske byer op til en overraskelse. Midt på byens vigtigste plads knejsede en over to meter høj sort figur af et svin i menneskeklæder. På en messingplade stod der: ”Min Indre Svinehund - et dyr med de laveste instinkter”. Den vokser når mennesker udsættes for vold og fornedrelse, som angriber vores etiske værdigrundlag og som fuldstændig kan tage magten i det enkelte menneske - og i ekstreme tilfælde over hele befolkninger! - Må ikke fodres!" - Dér stod den. Uhyggelig, men også genkendelig i sin menneskelignende skikkelse. Som foran et spejl, stod vi pludselig ansigt til ansigt med et utvetydigt symbol på de mest utiltalende sider ved mennesket. En kunsthappening var i gang.


10-års jubilæum

Happeningen har nu 10-års jubilæum. Den er desværre ikke blevet mindre aktuel. Spørgsmålet er stadig, hvor langt vil vi gå for at beholde rigdommen for os selv. Skal vi bygge en ny Berlin-mur for at forskanse det rige Europa imod krigsflygtningene, de fattige og indvandrerne? Hvis vi gør det, kan vi så stadig påberåbe os vore idealer om frihed, lighed og broderskab? 
Vi har sat en eftersøgning i gang efter Svinehundene. Se historien på Internettet www.aidoh.dk. Hjælp os med at finde de forsvundne skulpturer. De er sporløst forsvundet i Lyon, Paris, Marseille, Genève, Zürich, Milano, Berlin, Amsterdam, Bruxelles…..


Socialt Forum i Paris

Vi har taget to Svinehunde, 14 Hungerdrenge og den store Survival of the Fattest med til Paris. Skulpturerne danner billeder af vores groteske verden. Den udhungrede mand er ved at segne under vægten fra kæmpekvinden (Justitia). Skulpturen repræsenterer den vestlige verdens dobbeltmoral. Storskrydende vogter vi retfærdigheden og menneskerettighederne, samtidig med at vi selv nægter at indgå aftaler der kan forbedre den tredje verdens vilkår. De14 hungerskulpturer repræsenterer resultatet: sulten. Hver dag dør 30.000 børn af sult. 


Jens Galschiot, født 1954, billedhugger. Han sætter sin kunst ind til forsvar for vort samfunds etiske værdigrundlag, uden skelen til politiske, religiøse og økonomiske interesser. Hans happenings fungerer som gigantiske teaterstykker. Hans skulpturer dukker pludseligt op i det offentlige rum og sætter forestillingen i gang. Politikere, presse og offentligheden trækkes ind som skuespillere.
Galschiøt har ofte været krediteret som NGO på internationale konferencer. Hans skulpturelle manifestationer dukker op i verdens brændpunkter. Skamstøtten (8 meter) opstillet i Hongkong, Mexico og Brasilien for at fastholde erindringen om blodige massakrer. Budbringeren var en del af Jubilee 2000 kampagnen for gældseftergivelse.
Happeningerne forberedes i kunstnerens flere tusinde kvadratmeter store værksted og bronzestøberi. Projekterne gennemføres i samarbejde med utallige frivillige hjælpere fra ind- og udland. De finansieres ved salg af Galschiøts bronzeskulpturer til kunstsamlere.


To the index page of the Social Summit in Paris
To galschiots index page
More about My Inner Beast


Level Up

2003: European Social Forum, Paris
Additional Information:
Categories: 2003: European Social Forum, Paris | Social Forums
Sculptures: Hunger Boys | My inner Beast - concrete | Survival of the Fattest
Type: Flyers
Dates: 12th November 2003
Locations: Paris, France
Co-operators and Helpers: ATTAC | Lene Junker | Martin Craggs | Maurice Wagner
Partners: Krakagården | Social Forum Paris