Pressemeddelelse fra MIB (My Inner Beast) Intelligence Service d. 27. februar 2002

Svinehunde eftersøges i Europa

Tyve skulpturer af Min Indre Svinehund eftersøges nu over alt i Europa. De er over to meter høje og vejer et ton stykket.

Den store eftersøgning er netop startet i 11 europæiske lande fra Stockholm til Milano. Der er nu blevet sendt brev ud med efterlysningen til de bystyrer som oprindeligt fik skulpturen i gave. Den danske billedhugger Jens Galschiøt opstillede Svinehundene, i forbindelse med en happening imod intolerance og antihumanisme i 1993.

Baggrunden for eftersøgningen er at Galschiøt netop har solgt et eksemplar af skulpturen til Frederikssunds Kommune for 250.000 kr. Kunstneren vil derfor benytte lejligheden til at gøre status over hvad der egentligt skete med svinene i de europæiske storbyer.

Samtidig vil et filmhold tage rundt for at lave en tv-dokumentation om skulpturernes højst forskellige skæbne. I Bonn blev skulpturen optaget i Den Tyske Stats Kunstsamling på foranledning af byens borgmester. I München solgte borgmesteren sin til en kvinde der samler på grise. Hun er lykkelig, da Min Indre Svinehund er den største gris i hendes samling.

Mange steder er skulpturen imidlertid forsvundet og det bliver spændende at se hvad efterforskningen vil føre med sig. Flere prominente personer er involverede i sagen, f.eks. var Frankrigs nuværende præsident Jacques Chirac borgmester i Paris i 1993 og er således ansvarlig for skulpturen.

I Norge var Oslos borgmester Ann-Marit Sæbønes ansvarlig for modtagelsen af skulpturen. Den blev opstillet på Eidsvolls Plats.

Yderligere oplysninger fås hos:
My Inner Beast Intelligence Service (MIB)
Banevænget 22 - 5270 Odense N
Tel: (+45) 6618 4058 - Fax: (+45) 6618 4158
E-mail: adioh@aidoh.dk - Internet: www.aidoh.dk

Eller hos kunstneren
Jens Galschiøt - Tel: (+45) 6618 4058

INFO, FOTOS og TRE VIDEOFILM er til fri downloading fra internettet: www.aidoh.dk

TV-Dokumentargruppen kan kontaktes
Niller Madsen - Tel: (+45) 40 215 415

Back To Norway Index

Level Up

MIB-IS in Oslo

Additional Information:
Categories: MIB-IS in Oslo | 2002: MIB - Intelligence Service
Sculptures: My inner Beast - concrete
Type: Press releases
Dates: 28th February 2002
Locations: Oslo, Norway
Co-operators and Helpers: Mayor of Oslo (2002) Per Ditlev-Simonsen